Круглий стіл з козацької педагогіки

Що є українське козацтво в минулому й сучасному часі? Як у сучасних умовах силами громадської організації відродити тип козака-лицаря? На якій основі відроджувати козацтво?
Про це велась мова на засіданні обласного круглого столу Крайового козацького полку «Подільські джури»,який відвідала методист Нагорна А.Л. 30 жовтня 2018року. До роботи обласного круглого столу долучилися дорослі та дитячі лідери громадських організацій, що працюють на засадах козацької педагогіки.

Козацька педагогіка у виховній роботі

02 листопада на базі Пашковецького НВК Центром дитячої творчості було проведено семінар-практикум педагогів-організаторів навчальних закладів району з питань становлення національної самосвідомості школярів засобами козацької педагогіки.02 листопада на базі Пашковецького НВК Центром дитячої творчості було проведено семінар-практикум педагогів-організаторів навчальних закладів району з питань становлення національної самосвідомості школярів засобами козацької педагогіки.

Круглий стіл з питань інновацій у виховному процесі

У пошуках ідей, інноваційних моделей та систем виховання відбувся круглий стіл «Перспективи створення та розвитку дитячо-юнацьких організацій на основі козацької педагогіки». До заходу долучились Берека В. Є., ректор ХОІППО- Головний Отаман Крайового козацького полку «Подільські Джури», Гіджеліцький І.К., завідувач НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти ХОІПП- хорунжій Козацького полку, Орловська Н.М., методист НМЦ- писар Козацького полку. Аудиторія зібрала надзвичайно цікавих, неординарних та активних координаторів, педагогів, громадських активістів-прихильників козацької педагогіки з усіх куточків нашої області. Під час дискусії та обговорення учасники цього заходу переконались, що ідеї козацької педагогіки найефективніші у вихованні патріота України, у створенні ефективної системи виховання навчальних закладів, у роботі кожного педагога, класного керівника, працівників позашкільних навчальних закладів

Семінар для керівни ків гри "Джура"

05 квітня 2018 року Центром дитячої творчості на базі Стецьківського НВК відбувся районний семінар для педагогів, що відповідають за проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(Джура») у закладах загальної середньої освіти. Семінар проводився з метою активізації роботи в напрямку організації дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в начальних закладах району.

Семінар для керівників туристичної роботи

03 квітня 2018 року Центром дитячої творчості на базі Іршиківського НВК було проведено районний семінар для педагогів навчальних закладів району, що відповідають за туристсько-краєзнавчу роботу.03 квітня 2018 року Центром дитячої творчості на базі Іршиківського НВК було проведено районний семінар для педагогів навчальних закладів району, що відповідають за туристсько-краєзнавчу роботу.

Обласний семінар-практикум методистів

28 березня 2018 року на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-практикум методистів позашкільних освітніх закладів з питання «Розвиток професійної майстерності методиста". Провідною ідеєю та метою було моделювання форм і методів створення системи розвитку професійної майстерності й особистісного самовдосконалення; підвищення рівня знань про сучасні вимоги до професійних якостей методиста позашкільного освітнього закладу. У практичному блоці проведений методичний діалог переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» 2018 у номінації «Методист». Творчий портрет продемонстрували методисти позашкільних освітніх закладів Ковальчук М.П., Майструк Г.І., Нагорна А.Л., Ободовська Л.В.,Слівіна А.В.

Засідання динамічної групи

З метою підготовки до районного семінару-практикуму відповідальних за туристсько-краєзнавчу роботу у закладах загальної середньої освіти, що проходитиме на базі Іршиківського НВК, 01 березня 2018 року відбулось розширене засідання динамічної групи керівників гуртків ЦДТ та відповідальних за туристсько-краєзнавчу роботу у закладах загальної середньої освіти. Учасники засідання визначили примірний план проведення семінару-практикуму. Також було розглянуто питання проведення навчально-тренувального збору для юних туристів та районного свята туризму для учнів закладів загальної середньої освіти.

Засідання динамічної групи

28 лютого 2018 року відбулось розширене засідання динамічної групи керівників гуртків «Джура» та відповідальних за військово-патріотичну роботу у закладах загальної середньої освіти. На засіданні обговорювались питання підготовки до районного семінару-практикуму для відповідальних за військово-патріотичну роботу закладів загальної середньої освіти. Учасники засідання динамічної групи підняли питання про підготовку та участь в обласному етапі військово-патріотичної гри «Сокіл(«Джура»), а також про проведення районного «Козацького свята» для учнів закладів загальної середньої освіти.

Засідання творчої групи

05 січня 2018 року відбулось засідання творчої групи керівників гуртків МАН по питанню підведення підсумків участі вихованців ЦДТ у І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів МАН. Педагоги проаналізувати результати виступу своїх вихованців та допущені помилки.

Засідання творчої групи

30 жовтня 2017 року відбулось засідання творчої групи керівників гуртків МАН по підготовці до районного етапу-захисту робіт вихованців гуртків МАН. Робота групи закінчилась проведенням ділової гри, де кожен виконавець наукової роботи мав можливість виступу з презентацією своєї роботи та отримання рекомендацій щодо попередження помилок.

Районне свято туризму

27 вересня 2017 року відбулося районне свято туризму. У ньому прийняли участь 11 навчальних закладів району(98 учнів шкіл). Згідно програми свята проведено конкурси розпалювання вогнища, в'язання вузлів та визначення азимуту. По закінченню свята учасниками проведено екологічну акцію «Збережи ліс». Дане свято стало одночасно семінаром-практикумом для керівників туристичних команд навчальних закладів по організації туристичних змагань у школах. Керівники були ознайомлені з організаційно-методичним забезпеченням проведення свята туризму та мали змогу продемонструвати навички, які надали дітям після районного семінару у жовтні 2016р. По закінченню свята керівникам команд були надані рекомендації по підготовці до наступного етапу свята туризму.

Методичне об'єднання керівників туристичних гуртків.


26 вересня 2017 року на базі ЦДТ відбулось засідання методичного об'єднання керівників туристичних гуртків та гуртків військово-патріотичного напряму по питанню організації туристичної роботи з учнями закладів освіти району. По питанню пропаганди туризму та краєзнавства серед учнів навчальних закладів району виступили методист ЦДТ Нагорна А.Л. та керівник туристичних гуртків Кожевніков А.В. Учасниками методичного обєднання були обговорені організаційні питання проведення свята туризму 27 вересня 2017 року та підготовлено роздатковий матеріал для проведення районного свята туризму.

Обласний семінар-практикум для організаторів гри «Джура»

29 березня 2017 року на базі Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді відбувся обласний семінар-практикум з питань організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(Джура). Представником від ЦДТ на даному семінарі був керівник гуртка «Джура» Голюк О.В.:

Атестація - це мотивація до фахового й особистісного зростання кожного педагога

31 березня 2017 року працівники Центру дитячої творчості звітували про свою роботу на підсумковому засідання атестаційної комісії. В цьому році у ЦДТ атестувалися 7 керівників гуртків. 5 педагогів атестувались на присвоєння і один на підтвердження 10 тарифного розряду оплати праці, один керівник гуртка атестувався на підтвердження 8 тарифного розряду оплати праці.

Обласний семінар методистів

22 березня 2017 року методистом Нагорною А.Л. відвідано обласний семінар методистів позашкільних навчальних закладів, який відбувся на базі Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості, з питання практики використання інноваційних технологій розвитку компетентності педагога-позашкільника.

Засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання

З метою підвищення професійного рівня, творчої активності керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання, 28 березня 2017 року на базі Хмельницького професійного ліцею електроніки відбулось засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків радіотехнічного та радіоелектронного конструювання на тему: «Підвищення ефективності гурткових занять шляхом впровадження інновацій». Дане методичне об’єднання відвідав керівник гуртка радіоелектронного конструювання ЦДТ Кукурудза О.В.

Обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва

Керівник гуртка народного мистецтва Фоміна Т.О. 10 лютого 2017 року відвідала обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва на тему «Розвиток творчих здібностей вихованців гуртків через використання різноманітних технік та матеріалів», що відбувся на базі Копистинського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр розвитку творчих здібностей дитини» Хмельницького району.

ЧЕРГОВА СХОДИНКА У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

На протязі жовтня 2016р. – лютого 2017 року керівники гуртків, що атестуються у 2017 році, провели по два відкритих заняття для адміністрації та керівників гуртків Центру дитячої творчості. На відкритих заняттях керівники Кожевніков А.В.(туристичні гуртки), Шпітько С.М.(театральний гурток), Кубич Н.О.(декоративно-прикладний гурток), Сапчук Н.В.(гурток квітникарів), Кірсов П.А.(духовий оркестр), Лінійчук В.В.(ляльковий театр), Волошин О.М.(гурток фото та відео любителів) показали рівень своєї професійної та методичної підготовки, вміння організувати та провести заняття різних типів, стиль спілкування з вихованцями та шляхи сприяння їх творчому росту.

РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ з питань організації та проведення туристично-краєзнавчої роботи у школі

27 жовтня 2016р. проведено районний семінар-практикум на тему«Організація та проведення туристично-краєзнавчої роботи у школі». Мета семінару-практикуму – зацікавити учнів школи туристсько-краєзнавчою діяльністю, формування поваги та любові до природи та рідної землі, організація їх активного змістовного дозвілля.

Кiлькiсть переглядiв: 456