Свято пісні і танцю

2018-10-26

/Files/images/obl_zvt_hud_sam/1.jpg

26 жовтня 2018 р. в приміщенні кінокультурного центру «Мир» відбувся районний фестиваль української патріотичної пісні «Україно, любий край!» та народного танцю «Вихиляс», організований відділом освіти, молоді та спорту Старокостянтинівської райдержадміністрації та Центром дитячої творчості Старокостянтинівської районної ради. В ньому взяли участь 6 хореографічних колективів та 25 вокальних груп, всього 134 учасники із 21 закладу загальної середньої освіти та Центру дитячої творчості. На святі був присутній головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Старокостянтинівської РДА О. Грінченко. Оцінювали виступи учасників члени журі у складі:

Н. В. Сапчук – директор Центру дитячої творчості;

О. В. Буєва – керівник зразкового хореографічного колективу «Арабеск»;

О. М. Свиридовська – викладач сольного співу і хорових дисциплін дитячої музичної школи імені Миколи Кондратюка. Керівник зразкового хорового колективу «Музичні барви» Старокостянтинівської музичної школи;

Г. П. Маєвська – методист Центру дитячої творчості.

Свято української пісні, музики, танцю об’єднало майстерних виконавців народної творчості – у всіх виступах відчувалася енергія, емоції, запал учасників, любов до рідної землі і ми вкотре переконалися, наскільки неповторним, колоритним, різнобарвним і багатим є наше українське мистецтво. Цей фестиваль засвідчує, що ми, українці, сильні та єдині. І великою мірою наша сила – в мові, в пісні, в танці, в нашому культурному надбанні, у вмінні та бажанні його розвивати і берегти.

Методист ЦДТ Г.П. Маєвська

Кiлькiсть переглядiв: 257