Виховуємо патріотів

2018-05-18

/Files/images/kvten_2018/IMG_102954.jpg

Завершився І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») організаторами якого були відділ освіти, молоді та спорту РДА та Центр дитячої творчості Старокостянтинівської районної ради . Ця гра є системною формою роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, підготовкою молоді до життєвих ситуацій та забезпечує важливим досвідом, відкриває нові здібності, об’єднує та навчає роботі в команді.

Учасниками районного етапу гри стали 8 роїв з 7 закладів загальної середньої освіти району та Центру дитячої творчості. На урочистому відкритті гри перед юними джурами виступили: начальник відділу освіти, молоді та спорту Чернега С.А., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Грінченко О.В., заступник військового комісара майор ЗСУ Рибачук О.А., директор ЦДТ Сапчук Н.В.

Програма гри складалася з видів змагань та конкурсів військово-спортивного та культурно-просвітницького спрямування: «Впоряд», «Стрільба», «Рятівник», «Відун» та «Перетягування линви».

Всі види змагань та конкурси були командні, але у конкурсі «Стрільба» визначалися ще особисті результати. Найкращі результати у командному заліку конкурсу «Стрільба» показав рій «Відважні соколи»)Пашковецький НВК). Друге місце зайняв рій «Патріоти» (Іршиківський НВК) та третє місце - рій «Стрільці» ЦДТ (на базі Староостропільського НВО).

Виконання прийомів муштрового впоряду у складі рою оцінювалося у військово-спортивному виді «Впоряд». Найкраще із завданнями впорався рій «Прометей» (Воронковецька ЗОШ І-ІІІст.) Друге і третє місця – у роїв «Берегиня»(Григорівська ЗОШ І-ІІІст.)та «Відважні соколи»(Пашковецький НВК).

В інтелектуальній вікторині «Відун», що включала питання з історії України та доби козаччини переможцем став рій «Прометей» (Воронковецька ЗОШ І-ІІІст.), друге і третє місця посіли «Патріоти» (Немиринецька ЗОШ І-ІІІст.) і «Берегиня»(Григорівська ЗОШ І-ІІІст.). Відмічено у даному конкурсі і знання юних джур рою «Молода Січ»(В.Мацевицький НВК).

У конкурсі «Рятівник» оцінювались знання та практичні вміння з надання першої долікарської допомоги. Рій «Нащадки козаків» (Бутовецька ЗОШ І-ІІІст.) був визнаний кращим. Друге місце у цьому конкурсі – у рою «Берегиня» (Григорівська ЗОШ І-ІІІст.), третім став рій «Прометей» (Воронковецька ЗОШ І-ІІІст.).

/Files/images/kvten_2018/IMG_121046.jpg

Цікаво пройшло змагання «Перетягування линви», яке традиційно є одним з найулюбленіших видів змагань. Поетапне випробовування сили та командного вміння принесло перемогу рою «Патріоти» (Іршиківський НВК). Друге і третє місця розділили відповідно рої «Прометей» (Воронковецька ЗОШ І-ІІІст.) та «Патріоти» (Немиринецька ЗОШ І-ІІІст.)

Швидко промайнув день джурівського таборування. На урочистому закритті переможцям та призерам І етапу козацької гри вручалися грамоти.

Методист ЦДТ А.Л.Нагорна

Кiлькiсть переглядiв: 228