Котилася писаночка…

2018-04-03

/Files/images/pisanka_2018/11.jpg

Весна в Україні… Воскресає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться українці за давнє – предавнє мистецтво розписування писанок.

Так, дбаючи про відродження народних ремесел,традицій та обрядів районним Центром дитячої творчості Старокостянтинівської районної ради була проведена районна виставка «Христос воскрес, воскресне й Україна» в приміщенні Центральної районної бібліотеки (директор С. Білан). На свято з´їхалися педагоги та учні із 24 закладів загальної середньої освіти та Центру дитячої творчості, близько 80 учасників заходу. На виставці були присутні: заступник голови райдержадміністрації Л. Гнатюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації С. Чернега, директор ЦДТ Н. Сапчук. Вони привітали учасників заходу з прийдешніми Великодніми святами та висловили щире захоплення Великодніми композиціям, які красувалися на столах, приваблювали неймовірною красою, відрізнялися одна від одної своєю неповторністю та оригінальністю. В рамках районного свята були проведенні майстер-класи з виготовлення традиційної та сувенірної писанки, де всі присутні мали можливість ознайомитись з традиціями українського писанкарства. Так в затишній творчій атмосфері вихованці ЦДТ Андрійчук О., Шпаченко С., Король І. (керівник Т. Фоміна), Боровик А., Поліщук Ж. (керівник А. Гавадзюк) та директор Самчиківської художньої школи Раковський В. продемонстрували прадавні таємниці перетворення простого яйця на чарівний оберег, створений своїми руками, який стане подарунком на свята і справжньою окрасою Великоднього кошика. Родзинкою свята став виступ фольклорного колективу «Сяйво» Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Л. Тоненчук). В яскравих українських костюмах учасники фольклорного колективу дали можливість усім присутнім відчути дух Великодніх урочистостей.

Пам´ятаймо, що писанка – це молитва до Бога, вона є важливим культурним і духовним символом України, здійснює живий зв´язок із сучасністю. Тож довічна слава нашим пращурам, які створювали і берегли цю красу! Довічна слава українським писанкам і Боже благословення тим хто їх творить!

Директор ЦДТ Наталя Сапчук

Кiлькiсть переглядiв: 272