День толерантності у драматичному гуртку

2017-11-24

/Files/images/PB162293.JPG

Понад 20 років світ святкує Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. 1996 р. Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасникам щорічно святкувати Міжнародний день, присвячений терпимості. Проводячи цього дня заходи щодо поширення ідей толерантності, орієнтуватися, як на навчальні заклади так і позашкільні установи.

Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності було закладено в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність.

Так, у рамках цього дня у драматичному гуртку «Веселка» районного центру дитячої творчості, що на базі Веснянської ЗОШ І-ІІІ ст., було проведено керівником гуртка Гордієнко О.А. заняття з елементами тренінгу «Вчимося бути толерантними». Діти активно вступали у діалог, говорили компліменти один одному, брали участь у обговоренні різних ситуацій, які трапляються у повсякденному житті, провели анкетування «Чи толерантний ти?». Цікавим і повчальним був перегляд мультфільму про толерантність та відео кліп про те щоб не бути осторонь важливих справ, вміти вислуховувати думку інших, сприймати людей, такими якими вони є, співпереживати.

Наші діти – люди майбутнього – у них свій стиль, манери спілкування, нове мислення, вини несуть в життя свої норми. Було б добре, щоб однією з цих норм була толерантність.

Керівник гуртка Гордієнко О. А.

/Files/images/PB162289.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 243