День учителя у Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

2017-09-29

/Files/images/DSCN4747.JPG

Що не кажіть, а святкувати українці люблять! У нас є і державні, і релігійні, і професійні свята. До колишніх свят додалися сучасні українські, все перемішалося-переплелося утворивши такий собі мікс. Але є одне свято, яке не змінюється і належить навіть не до професійних, а до шкільних свят – це День учителя! В Григорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів таке свято люблять, як і люблять своїх учителів. На День учителя – все по-іншому! Старшокласники знай собі бігають заклопотані, адже їм треба і уроки проводити, і лінійку готувати, і за учнями та вчителями слідкувати, і святковий концерт організувати. Одним словом – голова обертом!

/Files/images/22236109_1469289273108502_1101109886_n.jpgАле про все по-порядку.

Вчителів на уроках заміняють старшокласники – таке собі учнівське самоврядування – треба ж хліба учительського спробувати. Задачка не з легких. По-перше: треба уроки підготувати. Одна справа домашнє завдання вивчити, а друга – цілий урок дітям щось розказувати і показувати. Тут 45 хвилин тягнуться як вічність. От розкажеш все що знаєш, дивишся на годинник скільки залишилося – 40 хвилин! – і знов розказуєш… По-друге: ми в цей день не Назар і Юлія, а Назар Володимирович та Юлія Анатоліївна! Але це не тільки учні – вчителі не можуть запам’ятати!

Для вчителів перший урок у цей день – «Урок дитинства» – нехай пригадають як у школі жилося! Тут у них і домашнє завдання перевірять, і до дошки викличуть, і у куток, коли що, поставлять. Сумувати на уроці не доводиться ні учням, ні учителям. Тільки розслабився – і вчителі беруть ініціативу у свої руки: то кнопку підкладуть, то літачки пускають… Але врешті решт – усі задоволені.

/Files/images/22236148_1469289226441840_1300634562_n.jpgА на завершення дня – святковий концерт! Десятикласники та одинадцятикласники традиційно прикрашають залу. Тут вам можливість проявити свої й організаторські й художні здібності – папір, стрічки, повітряні кульки, нитки ніби за помахом чарівної палички перетворюються у квіти, гірлянди, арки… Обмежень для творчості – немає. Концертну програму готують – одинадцятикласники – як найбільш досвідчені і відповідальні. Кожен клас вітає вчителів по-своєму: хто піснею, хто танцем, а хто сценкою гумористичною.

Що не кажіть, а святкувати в Григорівській ЗОШ вміють!

Кiлькiсть переглядiв: 217