Голуб – птах миру і символ щастя

2017-09-21

/Files/images/5.jpg

/Files/images/5.jpg

Вже давно в серцях людей міцно закріпилася думка, що голуб — це птах, який символізує мир, щастя, любов. Недарма все більшу популярність набуває традиція запускання в небо пари голубів, яка символізує щасливе майбутнє .

21 вересня- Міжнародний день Миру. У цей день Староостропіьське НВО долучилося до Всеукраїнської освітньої акції «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир». Учнівське самоврядування вирішило організувати флешмоб «За мир в Україні та світі», в якому взяли участь школярі 1 -11 класів, вони намагалися привернути увагу дітей та молоді до питання збереження миру задля дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги до людини. Діти, згуртувавшись, створили живе слово «МИР», виконали Гімн України і випустили в небо жовто-блакитні кульки з паперовими голубами, які є найбільш відомими символами цього дня. Ця акція є невеличким вкладом усіх учнів школи у збереження миру на Землі. Найбільше їхнє бажання, щоб лунав дзвінкий дитячий сміх, щоб змучені матері, дружини, сестри не думали ночами про своїх синів, чоловіків, братів, що можуть загинути на війні.

І сьогодні схід України палає у війні. Скільки покладено життів, скільки знищено ідеї, цінностей заради довгожданого миру. В рамках флешмобу « Голуб миру» у виконанні учнів прозвучали пісні про мир, вірші, діти з натхненням малювали на асфальті голуби, писали слова « Ми за мир», «Діти – янголи миру» , « Хай буде мир на всій землі». Вони написали листи, малювали малюнки для воїнів АТО, які сьогодні захищають Україну від російського агресора. А також збирають посилки з продуктами, солодощами, миючими засобами, фруктами та овочами, які відправлять разом із сотнею «Рух до перемоги» воїнам на Схід.

Усіх, хто завітав до гімназії, зустрічали лозунги та постери українською та англійською мовами «Діти світу – за мир на Землі!», «Миру – Так! Війні – Ні! Ні! Ні!», “Our School Is Working For Peace!”, “There Is No Way to Peace, Peace Is the Way!”, “Peace Is Our Gift to Each Other!” .

/Files/images/4.jpgНезабутнім став День Миру в гімназії, який ввійшов в скарбничку миротворчої діяльності гімназії. Жити у злагоді, працювати разом на збереження миру в усьому світі, адже мир – це безхмарний ранок , повний світла та сподівань. Мир- це квітучі сади і щедрий колос на ниві. Мир – це шкільний дзвоник, це школа, у вікнах якої - сонце і щасливі дитячі усмішки.

«Ми за мир!!! Слава Україні!!! Героям слава!!! Україна понад усе!!!» – завзято вигукували діти, випускаючи живих голубів в чисте безхмарне небо , щоб їхній поклик линув високо в піднебессі та розійшовся по всій Україні.

Учнівське самоврядування


Староостропільського НВО

Кiлькiсть переглядiв: 242