День вишиванки в Григорівській школі

2017-05-18

/Files/photogallery/807/20170518_125550.jpg

Вже стало традицією третій четвер травня місяця відзначати свято патріотизму – День вишиванки. Цей день має глибокий духовний зміст, відображає усю багатогранність і творчість українського народу. Адже саме в орнаментах української вишиванки можна передати те, чого не завжди скажеш словами. Споконвіку наш народ відображав орнаментами вишиванок найважливіші цінності в житті українця – любов, життя, силу, здоров'я і невичерпну свободу.

Учнівське самоврядування Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст. також долучилося до проведення акції «Дня вишиванки».Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

В акції взяли участь учні, вчителі, вихованці дошкільного закладу. Протягом дня було проведено виховний захід «Рушники моєї мами», на якому діти мали змогу ознайомитись з історією вишивки, з видами композицій вишивання виробів, їхніми призначеннями. Мета заходу - сприяти формуванню духовної особистості, зміцнення почуття національного патріотизму, поваги до традицій рідного народу. У коридорі школи учнями та їх класними керівниками була створена виставка української народної вишивки.
Всі учасники отримали багато позитиву, без сумніву,кожен відчував гордість за наш національний символ.
Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Юлія Бондарчук, лідер учнівського самоврядування

Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 241